Pooches & their pals: ontmoet Max & Angelina

” Ook wanneer we op de fiets gaan. Max zit dan in het mandje voorop, en als we met meerdere mensen fietsen dan moet wij voorop anders raakt hij helemaal in paniek. 😉”

Hoe heb je Max ontmoet?

Toen ik had besloten dat ik graag een hondje wilde had ik eind april een paar kennels gemaild met de vraag of ze nog een nestje zouden verwachten komende jaar. Er was er maar 1 die reageerde en die vertelde dat de avond ervoor een nestje was geboren en er was nog 1 reutje beschikbaar. 4 weken later konden we op bezoek komen, ik wist nog niet welke het ging worden, maar er was maar 1 die steeds wakker was en wilde spelen en knuffelen en dat bleek Max te zijn. Liefde op het eerste gezicht dus! 😉

Wat heeft je doen besluiten om een hond te nemen?

Mijn liefde voor Jack Russells groeide met de jaren en toen ik erachter kwam dat er ook ruwharige Jack Russells waren was ik helemaal om. Voor mijn eerste eigen hond wilde ik dan ook graag een puppy, maar in de toekomst zal ik zeker denken aan adopteren.

Je werkt als designer: Heeft Max invloed op je werk en zo ja, hoe?

Heel veel. Hij zorgt er echt voor dat ik mijn rust pak. Voorheen kon ik zo de hele dag non-stop achter mijn computer blijven zitten. Ik ga nu veel meer naar buiten, neem sneller pauze om te knuffelen of te spelen en even de benen te strekken.

Hoe ziet een normale dag in jullie leven eruit?

De ochtend begint altijd met dat ik uit bed ga en Max nog heerlijk blijft liggen op mijn bed of in zijn bench. Max is een echte uitslaper, het liefst gaat hij er niet voor 10.00 uur uit.
Dan maken we een wandeling van ongeveer 1 tot 1,5 uur. We beginnen op een veldje waar hij zijn vriendjes ontmoet: Bowie een Bordercollie, Stitch een Franse Bulldog en Pincho die uit het buitenland komt. Deze vier zijn echt een eenheid samen wat ontzettend leuk is om te zien, er wordt veel gestoeid, gerend maar ook veel gesnuffeld.

Daarna gaat Max lekker eten en slapen en ga ik even aan het werk. Rond 13.00 uur begint hij wakker te worden en vindt hij het wel weer tijd om in de benen te komen voor nog een rondje bos. In de avond doen we vaak nog een klein rondje na het avondeten en voor het slapengaan doen we nog een laatste plasje en dan mag hij kiezen waar hij wil gaan slapen in de bench of bij mij op bed. In ieder geval wel altijd gezellig bij mij op de kamer.

Wat doen jullie het liefst als jullie een vrije dag hebben?

Allebei vinden we het leuk om nieuwe plekken te ontdekken en Max vindt ook alles prima. Of het nu een rondje fietsen is, lekker op terras, op visite, een lekkere boswandeling of naar het strand. Een dag met lekker snuffelen, heel veel lekkers en veel aandacht dan is hij heel gelukkig.

Wat is de meest grappige karaktereigenschap van Max?

Hele goede vraag waar ik echt wel even over na moet denken… Er zijn wel kleine momentjes waar ik altijd om moet lachen. Max is een echte wijsneus die overal bij wil zijn en hoe meer mensen hoe gezelliger. Als het huis vol zit, of tijdens een weekendje weg dan gaat hij zijn behoeftes doen en wil hij direct weer terug naar huis. Doodsbenauwd dat hij wat mist of dat iedereen opeens weg is. Maar ook wanneer we op de fiets gaan, Max zit dan in het mandje voorop, en als we met meerdere mensen fietsen dan moet wij voorop anders raakt hij helemaal in paniek. 😉

Volg Max & Angelina

Max’s Favorieten

 

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn gemarkeerd met een *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.